Feltöltve:

Reni almás lepénye

110
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt60 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor (10 ek)15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor1 csomag
tojás1 darab
tejföl3 evőkanál

Töltelék

alma reszelve2 kilogramm
cukor1 kevés
őrölt fahéj1 kevés
zsemlemorzsa1 darab

Desszertek: Reni almás lepénye a sok

Elkészítés

1

Az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

2

Amíg pihen, az almát meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. Ízlés szerint ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal. Hagyjuk állni, amíg levet ereszt, majd kinyomkodjuk.

3

Egy gáztepsit kikenünk Ramával és belisztezünk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az első lapot kinyújtjuk a tepsibe egyengetjük, kézzel kicsit bele is nyomkodjuk. Leheletvékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma.

4

Ezután következik a második lap, amit a félkész süti tetejére hengergetünk. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a töltelékre. Villával megszurkáljuk, felvert tojással megkenegetjük és mehet is kb. 30 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halvány drapp színárnyalatot ölt és megszilárdult. Tűpróbát érdemes alkalmazni. Ha kihűlt, szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem