Feltöltve:

Répás-sajttortás kuglóf

access_alarm 100
cake Könnyű
person_outline 8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz240 gramm
Cukor400 gramm
Tojás4 darab
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
szódabikarbóna1 teáskanál
Fahéj2 teáskanál
1 csipetnyi
Liszt280 gramm
reszelt répa100 gramm
apróra tört dió120 gramm

a sajttorta töltelékhez (el is hagyható)

natúr zsíros krémsajt220 gramm
porcukor4 evőkanál
Dr. Oetker Aroma vanília1 teáskanál
Tojás1 darab

A mázhoz

natúr zsíros krémsajt125 gramm
porcukor150 gramm
tej3 evőkanál

a díszítéshez a tetejére

apróra tört dió20 gramm

Sütéshez

Sütési idő 80 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 23cm átmérőjű, 11-12cm magas kuglófforma

TIPP: a sajttortás töltelék akár ki is hagyható a receptből.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (légkeveréses 160°C).
A kuglófformát, ha az nem szilikonos, kenjük ki egy kevés Rama Vajas Ízzel, és enyhén lisztezzük be.

2. lépés

A puha Rama Vajas Ízt keverjük krémesre a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat is.
Szitáljuk bele a sütőporral, a szódabikarbónával, valamint a fahéjjal és sóval elkevert lisztet, majd keverjük el.
A végén forgassuk bele a reszelt répát, illetve az apróra tört diót is. Ezután sűrű masszát kell kapnunk.

3. lépés

A sajttorta töltelékhez - amely akár ki is hagyható a receptből - a krémsajtot és a porcukrot kézzel keverjük simára a vanília aromával, majd a tojással is. Ha ez megtörtént, tegyük félre a masszánkat.

4. lépés

A massza ¾-ét kanalazzuk a formába, és a kanál segítségével alakítsunk ki benne egy mélyedést, körben a formában (a forma mindkét falától egyenlő távolságra). A masszát simítsuk kissé a forma oldalára. Ebbe a mélyedésbe kerül a krémsajtos töltelék, azonban ügyeljünk arra, hogy a forma oldalával ne érintkezzen. A krémsajtos töltelék tetejére tegyük a maradék reszelt répás masszát.

5. lépés

Az előmelegített sütőben kb. 60-80 percen keresztül süssük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a kuglófunk.
Ha megsült, tegyük rácsra, hagyjuk 10 percet pihenni, majd óvatosan kiborítva a formából teljesen hűtsük ki.

6. lépés

A krémsajtos mázhoz keverjük simára a hozzávalókat. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy elég folyós legyen. Öntsük a kuglóf tetejére, majd tört dióval díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek