Répatorta
Hozzávalók
A tortához
sárgarépa | 30 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
porcukor | 25 dekagramm | |
olaj | 1.5 dl | |
tojás | 3 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
citrom | 0.5 darab | |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi |
A mázhoz
mascarpone | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
Vajas íz | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.
Elkészítés
A répát hámozd meg és reszeld le.
A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát.
A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját, és a fahéjat.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd bele a tésztába.
Kenj ki egy tortaformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.
A krémsajtot és a Vajas ízt keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot.
Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.
Ízlésed szerint díszítheted. Én dió krokanttal tettem.