Feltöltve:

Répatorta

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tortához

sárgarépa30 dekagramm
liszt30 dekagramm
porcukor25 dekagramm
olaj1.5 dl
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
citrom0.5 darab
őrölt fahéj1 csipetnyi

A mázhoz

mascarpone10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Vajas íz5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A répát hámozd meg és reszeld le.

2. lépés

A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát.

3. lépés

A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját, és a fahéjat.

4. lépés

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd bele a tésztába.

5. lépés

Kenj ki egy tortaformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát.

6. lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.

7. lépés

A krémsajtot és a Vajas ízt keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot.

8. lépés

Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.

9. lépés

Ízlésed szerint díszítheted. Én dió krokanttal tettem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem