Feltöltve:

Répatorta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tortához

sárgarépa30 dekagramm
liszt30 dekagramm
porcukor25 dekagramm
olaj1.5 dl
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
citrom0.5 darab
őrölt fahéj1 csipetnyi

A mázhoz

mascarpone10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Vajas íz5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1

A répát hámozd meg és reszeld le.

2

A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát.

3

A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját, és a fahéjat.

4

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd bele a tésztába.

5

Kenj ki egy tortaformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát.

6

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.

7

A krémsajtot és a Vajas ízt keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot.

8

Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.

9

Ízlésed szerint díszítheted. Én dió krokanttal tettem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem