Répatorta
Répatorta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tortához

    • sárgarépa - 30 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • olaj - 1.5 dl
    • tojás - 3 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • sütőpor - 1 csomag
    • citrom - 0.5 darab
    • őrölt fahéj - 1 csipetnyi

    A mázhoz

    • mascarpone - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Vajas íz - 5 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A répát hámozd meg és reszeld le.
    2. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát.
    3. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját, és a fahéjat.
    4. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd bele a tésztába.
    5. Kenj ki egy tortaformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát.
    6. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.
    7. A krémsajtot és a Vajas ízt keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot.
    8. Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.
    9. Ízlésed szerint díszítheted. Én dió krokanttal tettem.