
- timer50 perc
- moodKözepes
- person1 fő
Hozzávalók:
A tortához
-
sárgarépa
- 30 dekagramm
-
liszt
- 30 dekagramm
-
porcukor
- 25 dekagramm
-
olaj
- 1.5 dl
-
tojás
- 3 darab
-
vaníliás cukor
- 1 csomag
-
sütőpor
- 1 csomag
-
citrom
- 0.5 darab
-
őrölt fahéj
- 1 csipetnyi
A mázhoz
-
mascarpone
- 10 dekagramm
-
porcukor
- 10 dekagramm
-
Vajas íz
- 5 dekagramm
-
vaníliás cukor
- 1 csomag
Elkészítés:
- A répát hámozd meg és reszeld le.
- A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát.
- A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját, és a fahéjat.
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd bele a tésztába.
- Kenj ki egy tortaformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.
- A krémsajtot és a Vajas ízt keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot.
- Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.
- Ízlésed szerint díszítheted. Én dió krokanttal tettem.