Répatorta
Hozzávalók
tojás | 4 darab |
---|---|
szegfűszeg | 1 kávéskanál |
szerecsendió | 1 kávéskanál |
fahéj | 1.5 teáskanál |
szódabikarbóna | 2 kávéskanál |
teljes kiőrlésű liszt | 20 dekagramm |
Ráma | 8 dekagramm |
sárgarépa, reszelve | 5 darab |
méz | 5 evőkanál |
durvára vágott dió | 20 dekagramm |
Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.
Elkészítés
Szétválasztjuk a tojások fehérjéjét és sárgáját, majd a sárgáját a mézzel és a Ramával habosra keverjük, (ez elég sűrű lesz). A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Ezután elkeverjük a tojássárgával, (kissé kemény lesz az állaga). Végül a habosra felvert fehérjét is hozzáadjuk, majd beletesszük a répát, diót, mazsolát, szilvát és a mandulát. A dió és a mandula sokkal finomabb, ha előpirítjuk. A Ramával kikent és kilisztezett tortaformát zsemlemorzsával meghintjük, ebben sütjük a tésztát, 180 fokon 70 percig. A répa nedvességét átveszik az aszalt gyümölcsök, így szőlőszemnyi mazsolákra számítsunk. Igazán kellemes, egészséges finomság. Jó sütögetést és eszegetést kívánok hozzá.