Feltöltve:

Répatorta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
szegfűszeg1 kávéskanál
szerecsendió1 kávéskanál
fahéj1.5 teáskanál
szódabikarbóna2 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt20 dekagramm
Ráma8 dekagramm
sárgarépa, reszelve5 darab
méz5 evőkanál
durvára vágott dió20 dekagramm

Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1

Szétválasztjuk a tojások fehérjéjét és sárgáját, majd a sárgáját a mézzel és a Ramával habosra keverjük, (ez elég sűrű lesz). A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Ezután elkeverjük a tojássárgával, (kissé kemény lesz az állaga). Végül a habosra felvert fehérjét is hozzáadjuk, majd beletesszük a répát, diót, mazsolát, szilvát és a mandulát. A dió és a mandula sokkal finomabb, ha előpirítjuk. A Ramával kikent és kilisztezett tortaformát zsemlemorzsával meghintjük, ebben sütjük a tésztát, 180 fokon 70 percig. A répa nedvességét átveszik az aszalt gyümölcsök, így szőlőszemnyi mazsolákra számítsunk. Igazán kellemes, egészséges finomság. Jó sütögetést és eszegetést kívánok hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem