Feltöltve:

Répatorta

80
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
porcukor20 dekagramm
méz (2 evőkanál)5 dekagramm
reszelt sárgarépa45 dekagramm
liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor0.5 csomag
mandula10 dekagramm
fahéj1 teáskanál
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát megolvasztjuk. Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük a folyékony Ramát és a mézet, majd az egészet összekeverjük.

2

A tojásokat a porcukorral habbá verjük és rátesszük a répás keverékre. Az átszitált lisztet és a finomra őrölt mandulát, a sóval, valamint a fahéjjal először szárazon összekeverjük, majd a tojásos, répás masszához adjuk. Fakanállal összekeverjük.

3

Célszerű a lisztet két részletben adagolni, mert így könnyebb elkeverni. A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 170 °C-on 65-70 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem