Feltöltve:

Répatorta

access_alarm 80
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
porcukor20 dekagramm
méz (2 evőkanál)5 dekagramm
reszelt sárgarépa45 dekagramm
liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor0.5 csomag
mandula10 dekagramm
fahéj1 teáskanál
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát megolvasztjuk. Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük a folyékony Ramát és a mézet, majd az egészet összekeverjük.

2. lépés

A tojásokat a porcukorral habbá verjük és rátesszük a répás keverékre. Az átszitált lisztet és a finomra őrölt mandulát, a sóval, valamint a fahéjjal először szárazon összekeverjük, majd a tojásos, répás masszához adjuk. Fakanállal összekeverjük.

3. lépés

Célszerű a lisztet két részletben adagolni, mert így könnyebb elkeverni. A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 170 °C-on 65-70 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem