Feltöltve:

Répatorta

access_alarm 30
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor23 dekagramm
olaj3 cl
reszelt sárgarépa15 dekagramm
tojás7 darab
fahéj5 gramm
liszt20 dekagramm
darált dió8 dekagramm
sütőpor1 dekagramm

krem

margarin20 dekagramm
cukor20 dekagramm
mascarpone40 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a cukor 2/3-ad részével, majd hozzáöntünk 3 cl olajat és beletesszük a reszelt sárgarépát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor 1/3-ad részével. Óvatosan összekeverjük a sárgával, hozzáadjuk a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet, majd a darált diót. Kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 15 percig, majd 160 fokon 30 percig tovább sütjük. Krém készítése. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, ízesítjük a levével, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt tortát 2 vagy 3 felé vágjuk, attól függően, hogy milyen magasra nőtt a piskótánk. Elosztjuk a krémet, de maradjon a torta oldalára és tetejére is egy kevés. A torta oldalát megkenjük a krémmel és darált dióval díszítjük. A tetejére rózsát nyomunk a krém maradékából. Ha van kedvünk répákat formázhatunk marcipánból és azzal díszítjük a tortánkat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem