Feltöltve:

Répatorta

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor23 dekagramm
olaj3 cl
reszelt sárgarépa15 dekagramm
tojás7 darab
fahéj5 gramm
liszt20 dekagramm
darált dió8 dekagramm
sütőpor1 dekagramm

krem

margarin20 dekagramm
cukor20 dekagramm
mascarpone40 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a cukor 2/3-ad részével, majd hozzáöntünk 3 cl olajat és beletesszük a reszelt sárgarépát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor 1/3-ad részével. Óvatosan összekeverjük a sárgával, hozzáadjuk a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet, majd a darált diót. Kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 15 percig, majd 160 fokon 30 percig tovább sütjük. Krém készítése. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, ízesítjük a levével, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt tortát 2 vagy 3 felé vágjuk, attól függően, hogy milyen magasra nőtt a piskótánk. Elosztjuk a krémet, de maradjon a torta oldalára és tetejére is egy kevés. A torta oldalát megkenjük a krémmel és darált dióval díszítjük. A tetejére rózsát nyomunk a krém maradékából. Ha van kedvünk répákat formázhatunk marcipánból és azzal díszítjük a tortánkat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem