Répatorta Muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 13 dekagramm |
---|---|
barnacukor | 18 dekagramm |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag |
tojás | 3 darab |
liszt | 20 dekagramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
tej | 1 dl |
reszelt répa | 10 dekagramm |
alma, reszelve | 1 darab |
mazsola | 5 dekagramm |
durvára vágott dió | 10 dekagramm |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál |
gyömbér | 0.5 kávéskanál |
Máz
puha Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
---|---|
krémsajt | 30 dekagramm |
porcukor, szitálva | 10 dekagramm |
narancs reszelt héja, vagy aroma | 1 darab |
Dr. Oetker vanília aroma | 1 evőkanál |
Desszertek: Répatorta Muffin a sok répatorta , Torta , Muffin recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a barnacukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett tejjel felöntve alakítsuk homogén tésztává.
Keverjük hozzá a reszelt répát, almát, diót, mazsolát, és a fűszereket.
A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. Hagyjuk a formában 10 percig hűlni.
2. lépés
Máz készítése: egy robotgép segítségével keverjük habosra a krémsajtot a Rama Vajas Ízzel, amíg sima és fényes lesz, majd alacsony fordulatszámra kapcsolva a mixert, adjuk hozzá a porcukrot, a vanília aromát és a narancshéjat. Töltsük nyomózsákba, pihentessük hűtőszekrényben, majd díszítsük vele a muffinok tetejét, szórjuk meg színes cukorral.