Répatorta & muffin
Répatorta & muffin
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • reszelt sárgarépa - 60 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • napraforgó olaj - 2 dl
    • liszt - 5 dl
    • cukor - 3.5 dl
    • szódabikarbóna - 2 kávéskanál
    • fahéj - 2 teáskanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • mazsola - 10 dekagramm

    A krémhez

    • mascarpone - 25 dekagramm
    • cukor - 8 dekagramm

    A díszítéshez

    • kókuszreszelék - 1 darab
    • zöld ételfesték - 1 üvegcse

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat fakanállal összekeverjük. Torta- vagy muffinformában megsütjük.
    2. Amíg a tészta kihűl, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.
    3. A kókuszreszeléket a zöld ételfestékkel színezzük. A mascarponés krém tetejére ráhintjük a megszínezett kókuszreszeléket. Díszíthetjük még tojásdrazséval, vagy mini marcipán virágokkal.