Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a barnacukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett tejjel felöntve alakítsuk homogén tésztává.
Keverjük hozzá a reszelt répát, almát, diót, mazsolát, és a fűszereket.
A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. Hagyjuk a formában 10 percig hűlni.
Máz készítése: egy robotgép segítségével keverjük habosra a krémsajtot a Rama Vajas Ízzel, amíg sima és fényes lesz, majd alacsony fordulatszámra kapcsolva a mixert, adjuk hozzá a porcukrot, a vanília aromát és a narancshéjat. Töltsük nyomózsákba, pihentessük hűtőszekrényben, majd díszítsük vele a muffinok tetejét, szórjuk meg színes cukorral.