Répatorta Muffin
Répatorta Muffin
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 13 dekagramm
  • barnacukor - 18 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 3 darab
  • liszt - 20 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • tej - 1 dl
  • reszelt répa - 10 dekagramm
  • alma, reszelve - 1 darab
  • mazsola - 5 dekagramm
  • durvára vágott dió - 10 dekagramm
  • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
  • gyömbér - 0.5 kávéskanál

Máz

  • puha Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • krémsajt - 30 dekagramm
  • porcukor, szitálva - 10 dekagramm
  • narancs reszelt héja, vagy aroma - 1 darab
  • Dr. Oetker vanília aroma - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a barnacukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett tejjel felöntve alakítsuk homogén tésztává. Keverjük hozzá a reszelt répát, almát, diót, mazsolát, és a fűszereket. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. Hagyjuk a formában 10 percig hűlni.
  2. Máz készítése: egy robotgép segítségével keverjük habosra a krémsajtot a Rama Vajas Ízzel, amíg sima és fényes lesz, majd alacsony fordulatszámra kapcsolva a mixert, adjuk hozzá a porcukrot, a vanília aromát és a narancshéjat. Töltsük nyomózsákba, pihentessük hűtőszekrényben, majd díszítsük vele a muffinok tetejét, szórjuk meg színes cukorral.