Répatorta narancsos sajtkrémmel
Répatorta narancsos sajtkrémmel
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 180 gramm
    • tojás - 2 darab
    • barna cukor - 200 gramm
    • nyers, reszelt répa - 300 gramm
    • durvára vágott dió - 75 gramm
    • étcsoki, apró darabokra vágva - 50 gramm
    • mazsola - 50 gramm
    • liszt - 175 gramm
    • tengeri só - 1 csipetnyi
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 teáskanál
    • szódabikarbóna - 0.5 teáskanál
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál
    • reszelt szerecsendió - 0.5 teáskanál
    • mézeskalács fűszerkeverék - 1.5 teáskanál

    A krémhez

    • mascarpone vagy más krémsajt - 250 gramm
    • porcukor - 50 gramm
    • narancs reszelt héja - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Kenjük ki a tortaformát Rama Vajas Ízzel, és az alját béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra.
    2. A tojásokat verjük fel, majd keverjük bele az olvasztott Rama Vajas Ízt, aztán sorban a cukrot, reszelt répát, durvára tört diót, mazsolát, apróra vágott étcsokoládét.
    3. A többi száraz hozzávalót szitáljuk össze, és egy fakanállal keverjük össze a tojásos-répás-diós masszával.
    4. Öntsük a tortaformába, és süssük 180ºC-os (légkeveréses sütő esetén 160ºC-os) sütőben kb. 1 órán át, vagy amíg a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tortából. Hagyjuk 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
    5. A krémhez a krémsajtot keverjük el 50g porcukorral és egy narancs reszelt héjával. Ezt kenjük a kihűlt torta tetejére.

    Sütéshez