Répatorta
Répatorta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • étolaj - 0.5 pohár
    • apróra vágott dió - 10 dekagramm
    • reszelt sárgarépa - 50 dekagramm
    • sütőpor - 2 csomag
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • finomliszt 300 ml - 2 pohár
    • kristálycukor 150 ml - 1 pohár
    • tojás - 5 darab

    Az öntethez

    • csokoládédara - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor ízlés szerint - 1 csomag
    • Ráma - 12 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a reszelt sárgarépát, diót, vaníliás cukrot, sütőporos lisztet, végül a felvert tojásfehérjét. Könnyedén átkeverjük, és a kikent sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük 180 °C fokon. Mielőtt a tészta megsülne, leöntjük az olvasztott Rama, vaníliás cukor és csokoládépor keverékével, majd visszatesszük a sütőbe még 5 percre. Ha kihűlt, tetszés szerinti formára szeleteljük és tálaljuk.