Repülő krémes
Hozzávalók
Tésztához
finomliszt | 70 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
szalalkáli | 1 csomag | |
tejföl | 1 pohár |
1. krémhez
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
tej | 2.5 dl | |
liszt | 5 evőkanál |
2. krémhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
Ráma | 5 dekagramm | |
cukor | 4 pohár | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Repülő krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A szalalkálit kb. 0.5 dl tejbe öntjük, teszünk hozzá egy csipetnyi cukrot és egy csepp citromlevet, majd így felpezsegtetjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük,hozzáadjuk a feloldott szalalkálit is, majd 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk és Ramával kikent tepsiben egyenként megsütjük a lapokat. Az 1.krémhez a Ramát a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük. A tejhez hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kihűlés után a Ramás krémhez keverjük. A 2. krémhez a pudingport az előírásnak megfelelően megfőzzük, majd vaníliás cukorral, Ramával, cukorral és reszelt citromhéjjal gazdagítjuk. Az első tésztalapot az 1. krémmel, a második tésztalapot a 2. krémmel kenjük meg. A harmadik lappal lenyomatjuk és kockákra vágva tálaljuk. Tetejét porcukorral díszítjük.