Részeges Izidor
Hozzávalók
A diókrémhez
darált dió | 20 dekagramm |
---|---|
rumaroma | 10 milliliter |
porcukor | 10 dekagramm |
víz | 3 evőkanál |
A tésztához
Ráma | 15 dekagramm |
---|---|
tojás | 5 darab |
porcukor | 15 dekagramm |
darált dió | 10 dekagramm |
keserű kakaópor | 2 evőkanál |
finomliszt | 5 dekagramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm |
---|
A töltéshez
sárgabaracklekvár | 20 dekagramm |
---|
A mázhoz
étcsokoládé | 10 dekagramm |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
A kakaós krémhez
Ráma | 30 dekagramm |
---|---|
mazsola | 10 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
keserű kakaópor | 2 evőkanál |
Dr. Oetker Rum Aroma | 20 milliliter |
Desszertek: Részeges Izidor a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a puha Ramával és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk.
Ramával kikent nagy tepsibe kb. 30x36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 percig sütjük.
A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük, majd hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit "meghúzzon".
A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.
A kakaós krémhez a puha Ramát a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk.
A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük.
Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.