Részeges Izidor
Hozzávalók
A diókrémhez
darált dió | 20 dekagramm | |
---|---|---|
rumaroma | 10 milliliter | |
porcukor | 10 dekagramm | |
víz | 3 evőkanál |
A tésztához
Ráma | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 5 darab | |
porcukor | 15 dekagramm | |
darált dió | 10 dekagramm | |
keserű kakaópor | 2 evőkanál | |
finomliszt | 5 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm |
---|
A töltéshez
sárgabaracklekvár | 20 dekagramm |
---|
A mázhoz
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
A kakaós krémhez
Ráma | 30 dekagramm | |
---|---|---|
mazsola | 10 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
keserű kakaópor | 2 evőkanál | |
Dr. Oetker Rum Aroma | 20 milliliter |
Desszertek: Részeges Izidor a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a puha Ramával és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk.
Ramával kikent nagy tepsibe kb. 30x36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 percig sütjük.
A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük, majd hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit "meghúzzon".
A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.
A kakaós krémhez a puha Ramát a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk.
A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük.
Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.