Részeges meggyes, mákos rétes
Részeges meggyes, mákos rétes
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • langyos, sós víz - 0.5 liter

Töltelék

  • mák - 0.5 kilogramm
  • magozott meggy - 30 dekagramm
  • konyak - 3 teáskanál
  • cukor - 1 kevés
  • citrom reszelt héja - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tésztába beleütjük a tojást és kis adagonként adjuk hozzá a langyos, sós vizet. Jó hólyagosra kidolgozzuk, majd 1/2 órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A meggyet összekeverjük az aromával, majd felfőzzük. A mákba belerakjuk a cukrot, a citromhéjat ízlés szerint, majd beleöntjük a meggyszemeket is és összekeverjük. A rétest kihúzzuk, majd megtöltjük a mákos töltelékkel. Meglocsoljuk a tetejét olvasztott Ramával, majd megsütjük.