Részeges meggyes palacsinta
Részeges meggyes palacsinta
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • cukor - 10 dekagramm
  • búzaliszt - 25 dekagramm
  • étolaj - 2 dl
  • szénsavas ásványvíz - 2 dl
  • fütyülős meggy pálinka - 1 dl
  • kimagozott meggy - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A meggyet tegyük egy edénybe, és adjuk hozzá a cukrot. Fedjük le, és tegyük fel lassú lángon főni, mintha dzsemet készítenénk. Főzzük el teljesen a levét.
  2. Amikor megfőtt, tegyük bele egy turmix gépbe, és jól törjük össze a szét nem főtt gyümölcsdarabokat. Amikor ezzel készen vagyunk, akkor tegyük vissza a főző edénybe, adjuk hozzá a meggy pálinkát, és főzzük megint jó sűrűre. Hagyjuk kihűlni.
  3. A hozzávalókból készítsük el a csomómentes palacsinta tésztát, és süssük ki a palacsintákat. Amikor mind készen van, akkor kezdjük el megtölteni a meggyes töltelékkel, és hajtsuk háromszög alakba. A tányérra ha mind elhelyeztük, a maradék meggy főzetet egyenletesen osszuk szét a tetején.