Reszelt túrós sütemény
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 400 gramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
porcukor | 150 gramm | |
só | 1 csipetnyi | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
tojássárgája | 1 darab |
A túrótöltelékhez
félzsíros túró | 750 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 200 gramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
tojásfehérje | 4 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
búzadara | 2 evőkanál |
Sütéshez
Sütési idő | 40 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 175 ° |
Edény, sütő formája | 35x25cm-es tepsi |
Desszertek: Reszelt túrós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, porcukor, só, kakaópor, vaníliáscukor), majd morzsoljuk el benne a hideg kockára vágott Rama Vajas Ízt is, majd a tojássárgájával gyúrjuk össze. (Használhatunk késes aprítót is). Osszuk kétfelé a tésztát (1/3 ill 2/3 arányban). Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
Egy 35x25cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki margarinnal és lisztezzük. A hűtőben lehűtött nagyobbik tésztagömböt nyújtsuk ki és helyezzük a tepsibe.
A túrós töltelékhez keverjük össze a túrót, a porcukrot, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, és óvatosan forgassuk bele a túrós masszába, majd keverjünk hozzá 2 evőkanál búzadarát is.
A túrós tölteléket öntsük a tésztára. A kisebb tésztagömböt pedig reszeljük egyenletesen a tetejére.
175ºC-ra előmelegített sütőben süssük kb 30-40 percen keresztül, vagy amíg tapintásra ropogós nem lesz a sütink teteje.