Reszelt túrós sütemény
Reszelt túrós sütemény
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 400 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
    • porcukor - 150 gramm
    • só - 1 csipetnyi
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • Rama Vajas Íz - 250 gramm
    • tojássárgája - 1 darab

    A túrótöltelékhez

    • félzsíros túró - 750 gramm
    • porcukor - 200 gramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojássárgája - 3 darab
    • tojásfehérje - 4 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • búzadara - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, porcukor, só, kakaópor, vaníliáscukor), majd morzsoljuk el benne a hideg kockára vágott Rama Vajas Ízt is, majd a tojássárgájával gyúrjuk össze. (Használhatunk késes aprítót is). Osszuk kétfelé a tésztát (1/3 ill 2/3 arányban). Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
    2. Egy 35x25cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki margarinnal és lisztezzük. A hűtőben lehűtött nagyobbik tésztagömböt nyújtsuk ki és helyezzük a tepsibe.
    3. A túrós töltelékhez keverjük össze a túrót, a porcukrot, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, és óvatosan forgassuk bele a túrós masszába, majd keverjünk hozzá 2 evőkanál búzadarát is.
    4. A túrós tölteléket öntsük a tésztára. A kisebb tésztagömböt pedig reszeljük egyenletesen a tetejére.
    5. 175ºC-ra előmelegített sütőben süssük kb 30-40 percen keresztül, vagy amíg tapintásra ropogós nem lesz a sütink teteje.

    Sütéshez