Réteges finomság
Réteges finomság
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • mandulapehely - 5 dekagramm

    A tésztához

    • Ráma - 12 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • kakaópor - 3 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • kk.mandulaaroma - 1 darab
    • liszt - 15 dekagramm

    A lekváros réteghez

    • meggylekvár - 15 dekagramm
    • csokidarabkák - 10 dekagramm
    • cseresznyepálinka - 1 evőkanál

    A mandulás habhoz

    • tojásfehérje - 4 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • darált mandula - 18 dekagramm
    • mandulaaroma - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Elektromos habverővel összekeverem a tészta hozzávalóit, morzsás állagúra. Ezt egy Ramával kikent, alufóliával bélelt 20x30 cm-es tepsibe nyomkodom, megszurkálom villával és sütőben 20 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és megkenem a pálinkával összekevert lekvárral, megszórom a csokidarabkákkal, majd ráöntöm a keményre vert mandulás habot, (a hab nem lesz egészen kemény). Megszórom a mandulapehellyel és 20-25 percre visszakerül a sütőbe. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.