Rétes
Rétes
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • olaj - 3 evőkanál
    • kristálycukor - 6 dekagramm
    • langyos tej - 4 dl
    • élesztő - 5 dekagramm
    • só - 1 teáskanál

    A töltelékhez

    • Ráma - 25 dekagramm
    • kristálycukor - 20 dekagramm
    • kakaópor - 3 evőkanál

    A tetejére

    • tojás - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikavarjuk a margarint a cukorral, bele a kakaóport is. A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, és 2 egyforma részre osztjuk - ebből az egyik db-t 3, és a másik db-t is 3 részre vágjuk majd. Az első 3 db-t egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell elosztani, majd azt is 3-3 részre.) Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a beiglit - majd hármasfonássaL FONOTT KALÁCSOT hajtogatunk. Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg. Úgy 20x30 cm tepsit használjunk, mert akkor jó, ha a kalács a tepsi falához ér (mert így csak felfelé növekedhet). 10 perc pihenés után közepes láng