Rezgőke
Desszertek: Rezgőke a sok
Elkészítés
Első réteg: 3 tojásfehérjét habbá verünk, 3 tojássárgát kikeverünk 5 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Egy csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzünk és még melegen hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd belekeverjük a habot is. Tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük.
Második réteg: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak a tojássárgás masszához 3 evőkanál kakaót is keverünk. A második réteget a megdermedt első rétegre öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
Harmadik réteg: 4 dl tejfölt elkeverünk 7 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. A harmadik csomag zselatint is 1,5 dl vízzel felfőzzük és hozzákeverjük a tejfölhöz. A megdermedt második rétegre öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
Negyedik réteg: 4 dl szörpből és 1 csomag zselatinból kocsonyát főzünk. Egy kicsit kihűtjük és a megdermedt harmadik rétegre öntjük, majd hűtőbe tesszük.