Feltöltve:

Ribizlis-epres torta

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

apróra darabolva fehér csokoládé

A díszítéshez

eper25 dekagramm

A forma kikenéséhez

kókuszreszelék2 evőkanál
Rama Vajas Íz1 darab

A töltelékhez

tejszín6 dl
habfixáló1 csomag
porcukor5 dekagramm
fekete ribizli30 dekagramm
lapzselatin6 levél

A tésztához

tejszín2 dl
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
finomliszt15 dekagramm
reszelt citromhéj1 teáskanál
tojás2 darab
1 csipetnyi
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
kristálycukor7 dekagramm
Rama Vajas Íz12 dekagramm

Desszertek: Ribizlis-epres torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Rama Vajast a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felhabosítjuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük és tovább habosítjuk.

2. lépés

A reszelt citromhéjat, a tejszínt és a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk.

3. lépés

A tésztát négy adagra osztjuk és lapokat sütünk belőle. Egy adagot a kikent formába öntünk és előmelegített sütőben, 200 °C-on, 10-12 percig sütjük, majd kihűtjük. A következő két adagot az előzőekben leírtakhoz hasonlóan megsütjük. Az utolsó adagot a formába öntjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és így sütjük meg. Ezt az utolsó lapot még melegen tizenkét részre vágjuk.

4. lépés

A zselatint beáztatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk és átpasszírozzuk. Három evőkanál gyümölcspürét felmelegítünk és a kinyomkodott zselatint ebben feloldjuk. A kész pürés zselatint a többi gyümölcspüréhez adjuk, 3 dkg cukorral ízesítjük és lehűtjük.

5. lépés

A tejszín felét felverjük és amikor a gyümölcspüré zselésedni kezd, a tejszínhabot hozzákeverjük. A krémmel megkenünk két lapot. A maradék fél adag tejszínt összekeverjük a habfixálóval és a maradék cukorral, majd kemény habbá felverjük és egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük. Az így elkészített hab háromnegyedét a harmadik tortalapra nyomjuk.

6. lépés

A megkent tortalapokat egymásra helyezzük oly módon, hogy a tejszínnel megkent középen legyen (gyümölcsös-tejszínes-gyümölcsös). Az epret megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A felső lapra körben tizenkét tejszínhalmot nyomunk, mindegyikre egy-egy eperszemet helyezünk. A feldarabolt kókuszos tortalapokat ferdén két-két halom közé tesszük. A maradék eperszemeket megfelezzük és a torta közepére halmozzuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem