Ribizlis hajócskák
Hozzávalók
A forma kikenéséhez
Rama Vajas Íz |
---|
A töltelékhez
mandulalikőr | 3.5 evőkanál | |
---|---|---|
kristálycukor | 1.5 evőkanál | |
mascarpone sajt, vagy tejszínes krémsajt | 25 dekagramm | |
tejszín | 0.6 dl | |
piros és fehér ribizli | 20 dekagramm |
A tésztához
só | 1 csipetnyi | |
---|---|---|
tojássárgája | 1 darab | |
porcukor | 7.5 dekagramm | |
finomliszt | 12.5 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 7.5 dekagramm |
Desszertek: Ribizlis hajócskák a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lisztből a porcukorral, a tojássárgájával, a Ramával és a sóval sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A hajócska formákat Ramával kikenjük és szorosan egymás mellé helyezzük.
A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, feltekerjük egy sodrófára és a formák felett letekerjük. A formák alját és oldalát kibéleljük a tésztával, majd a tésztafölösleget éles késsel levágjuk. A formában lévő tésztát egy villával több helyen megszúrjuk és előmelegített sütőben , 200 °C-on, 15-20 percig sütjük. A sütés után a tésztát kiborítjuk a formákból és sütőrácson hagyjuk hűlni.
A piros és fehér ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, majd megszárítjuk. A tejszínt felverjük, a mascarpone sajtot vagy tejszínes krémsajtot a cukorral és a mandulalikőrrel összekeverjük, ezután a felvert tejszínhez adjuk és lazán belekeverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba és formákba nyomjuk. A tetejét ribizlifürtökkel díszítjük.