Ribizlis lepény
Hozzávalók
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 25 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tej | 10 evőkanál | |
tojás | 3 darab | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
porcukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Ribizlis lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
A tojássárgákat kikeverem a 15 dkg cukorral, 3 ek. vízzel, majd mehet hozzá az olvasztott Rama, a tej, a liszt és a sütőpor. A massza kemény, nem piskóta jellegű, tehát kissé nehézkes elkenni a tepsiben, de próbálkozzunk. 170 fokon 15 percig sütöm. Közben a tojásfehérjéket kikeverem a 20 dkg cukorral, belekeverem a ribizlit és ráteszem a tésztára. Megy vissza a sütőbe 150 fokon kb. 18 percre.