Feltöltve:

Ribizlis lepény

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor15 dekagramm
liszt25 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej10 evőkanál
tojás3 darab
sütőpor2 teáskanál
porcukor20 dekagramm

Desszertek: Ribizlis lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat kikeverem a 15 dkg cukorral, 3 ek. vízzel, majd mehet hozzá az olvasztott Rama, a tej, a liszt és a sütőpor. A massza kemény, nem piskóta jellegű, tehát kissé nehézkes elkenni a tepsiben, de próbálkozzunk. 170 fokon 15 percig sütöm. Közben a tojásfehérjéket kikeverem a 20 dkg cukorral, belekeverem a ribizlit és ráteszem a tésztára. Megy vissza a sütőbe 150 fokon kb. 18 percre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

48"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem