Ribizlis, narancskrémes pereclepkés muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 12 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 15 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 2 kávéskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
ribizli - kb. 50 szem, illetve 12 db a fejekhez | 5 dekagramm | |
tej | 1 dl |
A díszítéshez
kis perec, illetve 12 szem ribizli a díszítéshez | 24 darab |
---|
Narancskrém
olvasztott Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliaízű Dr. Oetker eredeti pudingpor | 1 csomag | |
tej | 2.5 dl | |
cukor | 4 evőkanál | |
vanília kivonat | 1 kávéskanál | |
kezeletlen narancs reszelt héja | 2 darab |
Desszertek: Ribizlis, narancskrémes pereclepkés muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Végül, folyamatos keverés mellett, alakítsuk homogén tésztává, ha szükséges lazítsuk a tésztát tejjel. A kész masszát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen, majd a ribizliket szórjuk a muffinok tetejére, muffinonként kb. 5-6 szemet. Süssük készre 17-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
Kb. 12 muffin lesz belőle.
Keverjük csomómentesre a pudingport a cukorral és egy kis langyos tejjel.
A maradék tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, a vanília kivonatot, és a reszelt narancshéjat, ha kell, habverővel dolgozzuk simára. Töltsük nyomózsákba, majd pár órát tartsuk hűtőszekrényben. Ezután nyomjuk a krémet a muffinokra, használjunk ribizli szemet a lepkék fejéhez, sós pereceket a szárnyakhoz.