Feltöltve:

Ribizlis szelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

vaníliás pudingpor1 csomag
tej6 dl
túró25 dekagramm
cukor10 dekagramm
ribizli (lehet mirelit is)20 dekagramm

Tészta

tojássárgája6 darab
cukor4 evőkanál
Ráma15 dekagramm
tojásfehérje6 darab
cukor4 evőkanál
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csomag

Tetejére

tojásfehérje1 darab
cukor10 dekagramm
citromlé1 kevés

Desszertek: Ribizlis szelet a sok

Elkészítés

1

A tojássárgát a cukorral, az olvasztott Ramával és a citrom levével kikeverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a két masszát óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül sütőpapírral bélelt sütőlapon 170 fokon megsütjük. Amikor kihűlt a lap, három egyenlő részre vágjuk és krémmel megtöltjük.

2

A krémhez a vaníliás pudingport a szokásos módon felfőzzük. A túrót, a cukrot, az 1 db citrom levével kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A lapokat megtöltjük vele és lehet közben ribizliszemeket szórni a túróra.

3

A tetejére 1 db tojásfehérjét gőz felett 1 db citrom levével és 10 deka cukorral keményre felverjük, majd a felső lapra rákenjük. Ribizliszemekkel díszítjük. Nagyon finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem