Ribizlis szelet
Desszertek: Ribizlis szelet a sok
Elkészítés
A Ramát a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 2 cipót készítünk belőle. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és Ramával megkent, meglisztezett tepsi hátoldalán külön-külön, világossárgára sütjük.
A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk 10 dkg szemes ribizlit és a pudinghoz keverjük.
Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel és rátesszük a másik lapot. A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük és bevonjuk vele a süti tetejét.
Csokoládélevélkékkel és a maradék ribizliszemekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.