Feltöltve:

Ribizlis szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

vaníliás pudingpor2 kupica
tej6 dl
cukor7 dekagramm
ribizli25 dekagramm
tejszín2 dl
habfixáló0.5 csomag

Tészta

Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás2 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
méz1 evőkanál

Díszítés

csokoládélevélkék1 darab

A tepsi kenése

Ráma1 darab

Desszertek: Ribizlis szelet a sok

Elkészítés

1

A Ramát a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 2 cipót készítünk belőle. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és Ramával megkent, meglisztezett tepsi hátoldalán külön-külön, világossárgára sütjük.

2

A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk 10 dkg szemes ribizlit és a pudinghoz keverjük.

3

Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel és rátesszük a másik lapot. A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük és bevonjuk vele a süti tetejét.

4

Csokoládélevélkékkel és a maradék ribizliszemekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

600"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem