Ribizlis szelet
Ribizlis szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás pudingpor - 2 kupica
    • tej - 6 dl
    • cukor - 7 dekagramm
    • ribizli - 25 dekagramm
    • tejszín - 2 dl
    • habfixáló - 0.5 csomag

    Tészta

    • Ráma - 5 dekagramm
    • liszt - 40 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
    • méz - 1 evőkanál

    Díszítés

    • csokoládélevélkék - 1 darab

    A tepsi kenése

    • Ráma - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A Ramát a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 2 cipót készítünk belőle. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és Ramával megkent, meglisztezett tepsi hátoldalán külön-külön, világossárgára sütjük.
    2. A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk 10 dkg szemes ribizlit és a pudinghoz keverjük.
    3. Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel és rátesszük a másik lapot. A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük és bevonjuk vele a süti tetejét.
    4. Csokoládélevélkékkel és a maradék ribizliszemekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.