Ribizlis szelet
Ribizlis szelet
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 6 dl
    • túró - 25 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • ribizli (lehet mirelit is) - 20 dekagramm

    Tészta

    • tojássárgája - 6 darab
    • cukor - 4 evőkanál
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tojásfehérje - 6 darab
    • cukor - 4 evőkanál
    • liszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    Tetejére

    • tojásfehérje - 1 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • citromlé - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tojássárgát a cukorral, az olvasztott Ramával és a citrom levével kikeverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a két masszát óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül sütőpapírral bélelt sütőlapon 170 fokon megsütjük. Amikor kihűlt a lap, három egyenlő részre vágjuk és krémmel megtöltjük.
    2. A krémhez a vaníliás pudingport a szokásos módon felfőzzük. A túrót, a cukrot, az 1 db citrom levével kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A lapokat megtöltjük vele és lehet közben ribizliszemeket szórni a túróra.
    3. A tetejére 1 db tojásfehérjét gőz felett 1 db citrom levével és 10 deka cukorral keményre felverjük, majd a felső lapra rákenjük. Ribizliszemekkel díszítjük. Nagyon finom.