Ribizlitorta
Hozzávalók
A tésztához
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 15 dekagramm | |
Tojás | 4 darab | |
finomliszt | 8 dekagramm | |
étkezési keményítő | 8 dekagramm | |
Sütőpor | 2 teáskanál |
A töltelékhez
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
mandula ízű pudingpor | 1 csomag | |
tej | 5 dl | |
Tojás | 1 darab | |
kristálycukor | 2 evőkanál | |
ribizli | 50 dekagramm |
A tetejére
málna | 25 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 5 dekagramm | |
étkezési keményítő | 1 teáskanál | |
aprított pisztácia | 5 dekagramm |
Desszertek: Ribizlitorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A Ramát a cukorral felhabosítjuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd a krémhez adjuk. A sütőforma aljára sütőpapírt fektetünk, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on, 30-35 percig sütjük.
Közben a pudingport 4 evőkanál tejjel és a tojással elkeverjük. A maradék tejet, a cukrot és a Ramát felforraljuk, a pudingkeveréket hozzáadva felfőzzük, majd lehűtjük. A tortalapot kettévágjuk.
A ribizlit megmossuk, megtisztítjuk és leszárítjuk. A pudingkrém háromnegyedét és a gyümölcs felét az alapra kenjük, a maradék gyümölcsöt félretesszük. A tortalap másik felével lefedjük, a maradék krémmel az oldalát bekenjük és a tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A maradék ribizlit és a málnát összekeverjük, cukorral megszórjuk és 30 percre félretesszük. Ezután a gyümölcsöt lecsepegtetjük és a torta tetejére tesszük.
A gyümölcslevet vízzel 1,25 dl-re kiegészítjük. A keményítőt 2 evőkanál vízzel elkeverjük,a gyümölcslevet felforraljuk, majd a keményítőt hozzáadva felfőzzük és bevonjuk vele a gyümölcsöt. A torta peremét pisztáciával díszítjük.