Feltöltve:

Ribizlitorta

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz15 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
Tojás4 darab
finomliszt8 dekagramm
étkezési keményítő8 dekagramm
Sütőpor2 teáskanál

A töltelékhez

Rama Vajas Íz5 dekagramm
mandula ízű pudingpor1 csomag
tej5 dl
Tojás1 darab
kristálycukor2 evőkanál
ribizli50 dekagramm

A tetejére

málna25 dekagramm
kristálycukor5 dekagramm
étkezési keményítő1 teáskanál
aprított pisztácia5 dekagramm

Desszertek: Ribizlitorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral felhabosítjuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd a krémhez adjuk. A sütőforma aljára sütőpapírt fektetünk, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on, 30-35 percig sütjük.

2. lépés

Közben a pudingport 4 evőkanál tejjel és a tojással elkeverjük. A maradék tejet, a cukrot és a Ramát felforraljuk, a pudingkeveréket hozzáadva felfőzzük, majd lehűtjük. A tortalapot kettévágjuk.

3. lépés

A ribizlit megmossuk, megtisztítjuk és leszárítjuk. A pudingkrém háromnegyedét és a gyümölcs felét az alapra kenjük, a maradék gyümölcsöt félretesszük. A tortalap másik felével lefedjük, a maradék krémmel az oldalát bekenjük és a tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük.

4. lépés

A maradék ribizlit és a málnát összekeverjük, cukorral megszórjuk és 30 percre félretesszük. Ezután a gyümölcsöt lecsepegtetjük és a torta tetejére tesszük.

5. lépés

A gyümölcslevet vízzel 1,25 dl-re kiegészítjük. A keményítőt 2 evőkanál vízzel elkeverjük,a gyümölcslevet felforraljuk, majd a keményítőt hozzáadva felfőzzük és bevonjuk vele a gyümölcsöt. A torta peremét pisztáciával díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 125"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 600"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem