Ribizlitorta
Ribizlitorta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • Tojás - 4 darab
    • finomliszt - 8 dekagramm
    • étkezési keményítő - 8 dekagramm
    • Sütőpor - 2 teáskanál

    A töltelékhez

    • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
    • mandula ízű pudingpor - 1 csomag
    • tej - 5 dl
    • Tojás - 1 darab
    • kristálycukor - 2 evőkanál
    • ribizli - 50 dekagramm

    A tetejére

    • málna - 25 dekagramm
    • kristálycukor - 5 dekagramm
    • étkezési keményítő - 1 teáskanál
    • aprított pisztácia - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A Ramát a cukorral felhabosítjuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd a krémhez adjuk. A sütőforma aljára sütőpapírt fektetünk, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on, 30-35 percig sütjük.
    2. Közben a pudingport 4 evőkanál tejjel és a tojással elkeverjük. A maradék tejet, a cukrot és a Ramát felforraljuk, a pudingkeveréket hozzáadva felfőzzük, majd lehűtjük. A tortalapot kettévágjuk.
    3. A ribizlit megmossuk, megtisztítjuk és leszárítjuk. A pudingkrém háromnegyedét és a gyümölcs felét az alapra kenjük, a maradék gyümölcsöt félretesszük. A tortalap másik felével lefedjük, a maradék krémmel az oldalát bekenjük és a tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
    4. A maradék ribizlit és a málnát összekeverjük, cukorral megszórjuk és 30 percre félretesszük. Ezután a gyümölcsöt lecsepegtetjük és a torta tetejére tesszük.
    5. A gyümölcslevet vízzel 1,25 dl-re kiegészítjük. A keményítőt 2 evőkanál vízzel elkeverjük,a gyümölcslevet felforraljuk, majd a keményítőt hozzáadva felfőzzük és bevonjuk vele a gyümölcsöt. A torta peremét pisztáciával díszítjük.