Feltöltve:

Ricottás sütemény

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

ricotta25 dekagramm
mazsola5 dekagramm
darált dió1 dl
porcukor2 evőkanál
tojássárgája1 darab
tojásfehérje2 darab
kristálycukor3 evőkanál

Tészta

Ráma12 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárgája1 darab
liszt20 dekagramm

Desszertek: Ricottás sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát, a lisztet az 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgával összegyúrjuk. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy tortaformába nyomkodjuk és 225°C-on sütjük kb. 10 percig. Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, az ízlés szerinti porcukorral (kb.1-2 ek.) és az 1 tojássárgával, majd a félig megsült tésztára kenjük. A tetejére 2 tojásfehérjéből és kb 2-3 ek. kristálycukorból felvert habot tesszük, majd készre sütjük kb.15-20 perc alatt 175°C-on. Vaníliás porcukorral meghintjük és melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem