Feltöltve:

Ricottás sütemény

access_alarm 40
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

ricotta25 dekagramm
mazsola5 dekagramm
darált dió1 dl
porcukor2 evőkanál
tojássárgája1 darab
tojásfehérje2 darab
kristálycukor3 evőkanál

Tészta

Ráma12 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárgája1 darab
liszt20 dekagramm

Desszertek: Ricottás sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, a lisztet az 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgával összegyúrjuk. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy tortaformába nyomkodjuk és 225°C-on sütjük kb. 10 percig. Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, az ízlés szerinti porcukorral (kb.1-2 ek.) és az 1 tojássárgával, majd a félig megsült tésztára kenjük. A tetejére 2 tojásfehérjéből és kb 2-3 ek. kristálycukorból felvert habot tesszük, majd készre sütjük kb.15-20 perc alatt 175°C-on. Vaníliás porcukorral meghintjük és melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem