Ricottás sütemény
Hozzávalók
Töltelék
ricotta | 25 dekagramm | |
---|---|---|
mazsola | 5 dekagramm | |
darált dió | 1 dl | |
porcukor | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
tojásfehérje | 2 darab | |
kristálycukor | 3 evőkanál |
Tészta
Ráma | 12 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 5 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
liszt | 20 dekagramm |
Desszertek: Ricottás sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát, a lisztet az 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgával összegyúrjuk. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy tortaformába nyomkodjuk és 225°C-on sütjük kb. 10 percig. Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, az ízlés szerinti porcukorral (kb.1-2 ek.) és az 1 tojássárgával, majd a félig megsült tésztára kenjük. A tetejére 2 tojásfehérjéből és kb 2-3 ek. kristálycukorból felvert habot tesszük, majd készre sütjük kb.15-20 perc alatt 175°C-on. Vaníliás porcukorral meghintjük és melegen tálaljuk.