Feltöltve:

Rigó Jancsi

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

8 tojásból sütött piskóta1 darab

Töltelék

tejszín8 dl
cukor1 kevés
vaníliás cukor3 csomag
kakaó3 evőkanál
zselatin2 evőkanál
víz0.75 dl

Máz

tortabevonó10 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A megsütött piskóta ha kihűlt, kettévágom, és a következő krémmel töltöm: a tejszínt jól lehűtve elkezdem felverni, közben a vízben elkeverem a zselatint, lassú tűzön megfolyósítom és leteszem hűlni, amíg a tejszín készül. Amikor már majdnem felverődött, akkor teszem hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót. Legvégén apránként a már csak langyos zselatint. Ezzel töltöm a piskótát. A másik lap tetejére 10 dkg tortabevonót gőzön megolvasztok 1-2 kanál étolajjal, rákenem, és felszeletelem négyzetekre, csak ezután teszem a krém tetejére, így nem törik a szeletelésnél.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem