Feltöltve:

Rigó Jancsi

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

étcsokoládé200 gramm
tejszínhab800 gramm

Piskóta

kakaópor20 gramm
liszt60 gramm
kristálycukor60 gramm
tojás3 darab

Csokoládébevonat

étcsokoládé80 gramm
napraforgóolaj1 evőkanál

Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1. lépés

1. PISKÓTA:
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével egy 2 literes keverőtálban habverővel habosra keverjük (kb. 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét egy 2 literes tálba tesszük, a kristálycukor másik részével, habverővel kemény habbá verjük, majd a két habot összekeverjük. Nagyfejű főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a kakaóporral elkevert lisztet.
- Egy sütőlemezt sütőpapírral lefedünk, liszttel vékonyan megszórjuk, és az elkészített piskótából 200*400 mm-es lapot formázunk a kenőkés segítségével. Majd előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és 8-10 percig sütjük.

2. KRÉM:
- Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és egy 2 literes fém keverőtálba tesszük. Forrásban lévő víz fölé helyezzük, és főzőkanállal folyamatosan keverve felolvasztjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl meleg. A gőzről levesszük, és habverővel elkeverjük benne a tejszínhab 1/3 részét, majd főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a többi tejszínhabot.

3. PISKÓTA+KRÉM:
- A kihűlt piskótalapról a sütőpapírt lehúzzuk, és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapot tálcára tesszük és a csokoládékrémet vastagon, egyenletesen rákenjük. Vigyázzunk, mert a krém gyorsan köt. Hűtőbe helyezzük.
- A másik piskótát csokoládéval áthúzzuk (bevonjuk) a következőképpen: fém keverőtálba 80 g darabokra tört csokoládét teszünk, hozzáadunk egy evőkanál napraforgóolajat, és gőz felett kevergetve felolvasztjuk. A felolvasztott csokoládét a piskótalapra öntjük, és száraz késsel egyenletesen elkenjük. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, majd ezt a lapot a csokoládékrémmel bevont másik lapra helyezzük. Forró vízbe mártott késsel 5*5 cm-es kockákra vágjuk.

Nekem nem sikerült 20*40 cm-re kisimítani a tésztát, csak 20*30-ra, de így is 15 db.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem