Feltöltve:

Rigó Jancsi

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor160 gramm
kakaó30 gramm
liszt160 gramm
tojás8 darab

Töltelék

tejszín500 milliliter
étcsokoládé150 gramm
porcukor20 gramm
zselatin10 gramm
víz50 gramm

Tetejére

csokoládé1 darab

Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Négy tojásból, 80 g lisztből, 80 g cukorból és 15 g kakaóból piskótatésztát készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon megsütjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha kész a két piskótalap, akkor a vízben feloldjuk a zselatint, a csokoládét megolvasztjuk, a tejszínt felverjük a porcukorral, hozzákeverjük az olvasztott csokit és a langyos zselatint. Ezt a krémet készíthetjük úgyis, hogy csokoládé helyett kakaóport használunk. Válasszuk ki a szebbik piskótalapunkat és a tetejét vonjuk be csokoládéval. Tegyük hűtőbe, úgy előbb megköt. Ha megkötött szeleteljük fel 20 kockára, így könnyebb lesz felvágni a süteményt, mert nem nyomjuk ki belőle a krémet. Az alsó lapon kenjük el a krémet és tegyük rá a felkockázott tetőket. Pihentessük hűtőben, majd szeleteljük fel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem