Feltöltve:

Rigó Jancsi

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor160 gramm
kakaó30 gramm
liszt160 gramm
tojás8 darab

Töltelék

tejszín500 milliliter
étcsokoládé150 gramm
porcukor20 gramm
zselatin10 gramm
víz50 gramm

Tetejére

csokoládé1 darab

Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1

Négy tojásból, 80 g lisztből, 80 g cukorból és 15 g kakaóból piskótatésztát készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon megsütjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha kész a két piskótalap, akkor a vízben feloldjuk a zselatint, a csokoládét megolvasztjuk, a tejszínt felverjük a porcukorral, hozzákeverjük az olvasztott csokit és a langyos zselatint. Ezt a krémet készíthetjük úgyis, hogy csokoládé helyett kakaóport használunk. Válasszuk ki a szebbik piskótalapunkat és a tetejét vonjuk be csokoládéval. Tegyük hűtőbe, úgy előbb megköt. Ha megkötött szeleteljük fel 20 kockára, így könnyebb lesz felvágni a süteményt, mert nem nyomjuk ki belőle a krémet. Az alsó lapon kenjük el a krémet és tegyük rá a felkockázott tetőket. Pihentessük hűtőben, majd szeleteljük fel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem