Rigó Jancsi
Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.
Elkészítés
Négy tojásból, 80 g lisztből, 80 g cukorból és 15 g kakaóból piskótatésztát készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon megsütjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha kész a két piskótalap, akkor a vízben feloldjuk a zselatint, a csokoládét megolvasztjuk, a tejszínt felverjük a porcukorral, hozzákeverjük az olvasztott csokit és a langyos zselatint. Ezt a krémet készíthetjük úgyis, hogy csokoládé helyett kakaóport használunk. Válasszuk ki a szebbik piskótalapunkat és a tetejét vonjuk be csokoládéval. Tegyük hűtőbe, úgy előbb megköt. Ha megkötött szeleteljük fel 20 kockára, így könnyebb lesz felvágni a süteményt, mert nem nyomjuk ki belőle a krémet. Az alsó lapon kenjük el a krémet és tegyük rá a felkockázott tetőket. Pihentessük hűtőben, majd szeleteljük fel.