Rigó Jancsi
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 7 darab | |
---|---|---|
hideg víz | 6 evőkanál | |
kristálycukor | 13 evőkanál | |
liszt | 9 evőkanál | |
kakaó | 4 evőkanál |
A töltelékhez
tejszín | 8 dl | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kakaó | 6 dekagramm | |
zselatin | 2 evőkanál |
A tetejére
étcsokoládé | 15 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.
Elkészítés
Hét tojásfehérjéhez 6 evőkanál hideg vizet és 13 evőkanál kristálycukrot teszünk. Ebből kemény habot verünk. Egyenként hozzátesszük a tojások sárgáját. Ezután 4 evőkanál kakaót és 9 evőkanál lisztet adunk hozzá, folyamatos habverés közben. Ramával erősen kikent és kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy ne legyen vastag a tészta. Krém: 2 evőkanál zselatint kevés vízben feloldunk. Ezután 8 dl tejszínből kemény habot verünk, amit 6 dkg kakaóval, 12 dkg porcukorral és 1csomag vaníliás cukorral ízesítünk. Közben fokozatosan, állandó keverés közben belecsurgatjuk a zselatint. A tejszínt rásimítjuk az egyik lapra. A másik lap tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, 5x5 cm nagyságú kockákra vágjuk és így felszeletelve ráhelyezzük a tejszínes töltelékre. Forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel szeleteljük. Tálra helyezzük és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.