Feltöltve:

Rigó Jancsi

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás7 darab
hideg víz6 evőkanál
kristálycukor13 evőkanál
liszt9 evőkanál
kakaó4 evőkanál

A töltelékhez

tejszín8 dl
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
kakaó6 dekagramm
zselatin2 evőkanál

A tetejére

étcsokoládé15 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Hét tojásfehérjéhez 6 evőkanál hideg vizet és 13 evőkanál kristálycukrot teszünk. Ebből kemény habot verünk. Egyenként hozzátesszük a tojások sárgáját. Ezután 4 evőkanál kakaót és 9 evőkanál lisztet adunk hozzá, folyamatos habverés közben. Ramával erősen kikent és kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy ne legyen vastag a tészta. Krém: 2 evőkanál zselatint kevés vízben feloldunk. Ezután 8 dl tejszínből kemény habot verünk, amit 6 dkg kakaóval, 12 dkg porcukorral és 1csomag vaníliás cukorral ízesítünk. Közben fokozatosan, állandó keverés közben belecsurgatjuk a zselatint. A tejszínt rásimítjuk az egyik lapra. A másik lap tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, 5x5 cm nagyságú kockákra vágjuk és így felszeletelve ráhelyezzük a tejszínes töltelékre. Forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel szeleteljük. Tálra helyezzük és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem