Rigó Jancsi
Hozzávalók
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
ek.cukor | 6 darab | |
liszt | 6 dekagramm | |
ek.kakaópor | 3 darab | |
ek.baracklekvár | 3 darab | |
csokoládé | 20 dekagramm | |
ek.Rama | 2 darab |
A krémhez
zselatinpor | 1 evőkanál | |
---|---|---|
tejszín | 5 dl | |
kakaópor | 6 evőkanál | |
porcukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.
Elkészítés
1
A tojássárgákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet, a kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét. Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát és tedd előmelegített sütőbe. Töltelék: a zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszínnel, a kakaóporral, majd a többi tejszínt a cukorral verd habbá és vegyítsd össze a zselatinos keverékkel. A tésztát vágd ketté, kend meg lekvárral és töltsd meg a krémmel, majd tedd rá a tészta tetejét és vond be csokival. Csokimáz: a csokoládét vízgőz felett olvaszd meg és dolgozd bele a Ramát.