Rigó Jancsi
Desszertek: Rigó Jancsi a sok Rigó jancsi recept közül.
Elkészítés
A 6 tojássárgát kikeverjük 6 evőkanál porcukorral, hozzáadunk 3 dkg kakaót, a 6 tojásfehérjéből vert habot, és 3 evőkanál lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, liszttel megszórt, kb. 20x40 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle úgy, hogy a felső lap valamennyivel vékonyabb legyen. A vastagabb lapot megkenjük barackízzel, majd egyenletesen elterítjük rajta a krémet, ügyelve arra, hogy az oldalak szép függőlegesek legyenek. A felső lapot bevonjuk a csokoládébevonattal. Ráöntjük a piskótalapra, és késsel elkenjük. Megvárjuk amíg megköt, majd 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és egymás mellé rakva ráhelyezzük a csokoládékrémmel megkent másik lapra. Tálalásig hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott, de szárazra törölt késsel most már teljesen átvágjuk a süteményt. A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. Az étcsokoládét darabokra törjük, majd forrásban lévő víz fölött felolvasztjuk. Ezután habverővel belekeverjük a tejszínhab egyharmad részét, majd főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a többi habot is. Csokoládébevonat: 8 dkg darabokra tört csokoládét keverőtálba teszünk, hozzáadunk 1 evőkanál napraforgóolajat, és gőz fölött kevergetve felolvasztjuk.