Rigó Jancsi
Rigó Jancsi
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 15 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tojás - 6 darab
    • étcsoki (reszelve) - 2 szelet
    • sütőpor - 0.5 csomag

    krem

    • tejszínhab - 4 dl
    • porcukor - 10 dekagramm
    • kakaópor - 5 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Tetejére

    • étcsoki - 1 tábla
    • étolaj - 3 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd a lisztet, a reszelt csokit és a fél sütőport, valamint a tojások felvert habját hozzáadom. Ebből két lapot sütök. A krémhez valókat is kikeverem, amíg jó kemény nem lesz. Az egyik kihűlt tészta tetejére kenem a krémet, újból tészta, majd a legvégén a csokit felolvasztom az étolajjal, és bevonom vele a tésztát.