Rigó Jancsi
Rigó Jancsi
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • reszelt csokoládé - 2 szelet
  • porcukor - 15 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • szitált liszt - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A 6 tojássárgáját és 15 dkg porcukrot 15-20 percig keverünk. Hozzávegyítünk 2 szelet reszelt csokoládét, 6 tojás kemény habbá vert fehérjéjét, és végül 15 dkg lisztet. Ezekkel jól összekeverjük, és Ramával kikent sütőlapon 1 cm vastagságban megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, és az egyik lapot megkenjük a következő krémmel: 4 dl kemény habbá vert tejszínbe 8 dkg porcukorral összekevert 4 dkg kakaóport teszünk, óvatosan megízesítjük vaníliával. A krémet 4-5 cm vastagságban rákenjük a csokoládélapra. A másik lapot bevonjuk csokoládémázzal, és amikor megszáradt, felvágjuk 15-20 egyforma darabra. A darabokat pontosan egymás mellé helyezzük el a krém tetején, és a felosztott részek nyomán meleg, nedves késsel felszeleteljük.