Rigójancsi
Hozzávalók
Tészta
7 tojásból készült csokoládés piskóta | 1 darab |
---|
Tölelék
tejszín | 8 dl | |
---|---|---|
kakaó | 6 dekagramm | |
vaníliás cukor (lehet porcukor is) | 12 dekagramm | |
zselatin | 1 csapott evőkanál |
Bevonat
cukor | 3 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 3 dekagramm | |
Ráma | 3 dekagramm |
Desszertek: Rigójancsi a sok Rigó jancsi recept közül.
Elkészítés
1
Csokoládés piskótát sütünk, amikor kihűlt, kettévágjuk. A lehűtött tejszínt porcelántálban kemény habbá verjük, és közé keverjük a kevés vízben feloldott, átszűrt zselatint. A kakaót összekeverjük a 12 dkg cukorral, azt lassanként a tejszínhabhoz keverjük. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet. A másik lapot, ami a teteje lesz a csokoládémázzal bevonjuk. 5 cm-es kockákra vágjuk, a krém tetejére fektetjük és vizes késsel a kockák irányában végigvágjuk. Fogyasztásig hideg helyen tartjuk