Feltöltve:

Rigójancsi

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A mázhoz

tej tortabevonó1 tábla
olaj2 evőkanál

A krémhez

Ráma8 dekagramm
porcukor12 dekagramm
liszt5 evőkanál
tejszín5 dl

Tésztához

kakaó2 evőkanál
liszt12 dekagramm
cukor12 dekagramm
tojás6 darab

Desszertek: Rigójancsi a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert Ramához adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük és a krém tetejére simítjuk. Vizes késsel szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem