Rigójancsi
Hozzávalók
A mázhoz
tej tortabevonó | 1 tábla | |
---|---|---|
olaj | 2 evőkanál |
A krémhez
Ráma | 8 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
liszt | 5 evőkanál | |
tejszín | 5 dl |
Tésztához
kakaó | 2 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 12 dekagramm | |
cukor | 12 dekagramm | |
tojás | 6 darab |
Desszertek: Rigójancsi a sok Rigó jancsi recept közül.
Elkészítés
1
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert Ramához adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük és a krém tetejére simítjuk. Vizes késsel szeleteljük.