Feltöltve:

Rigójancsi

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A mázhoz

tej tortabevonó1 tábla
olaj2 evőkanál

A krémhez

Ráma8 dekagramm
porcukor12 dekagramm
liszt5 evőkanál
tejszín5 dl

Tésztához

kakaó2 evőkanál
liszt12 dekagramm
cukor12 dekagramm
tojás6 darab

Desszertek: Rigójancsi a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert Ramához adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük és a krém tetejére simítjuk. Vizes késsel szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem