Rigójancsi
Rigójancsi
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • 7 tojásból készült csokoládés piskóta - 1 darab

    Tölelék

    • tejszín - 8 dl
    • kakaó - 6 dekagramm
    • vaníliás cukor (lehet porcukor is) - 12 dekagramm
    • zselatin - 1 csapott evőkanál

    Bevonat

    • cukor - 3 dekagramm
    • kakaó - 3 dekagramm
    • Ráma - 3 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Csokoládés piskótát sütünk, amikor kihűlt, kettévágjuk. A lehűtött tejszínt porcelántálban kemény habbá verjük, és közé keverjük a kevés vízben feloldott, átszűrt zselatint. A kakaót összekeverjük a 12 dkg cukorral, azt lassanként a tejszínhabhoz keverjük. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet. A másik lapot, ami a teteje lesz a csokoládémázzal bevonjuk. 5 cm-es kockákra vágjuk, a krém tetejére fektetjük és vizes késsel a kockák irányában végigvágjuk. Fogyasztásig hideg helyen tartjuk