Rigolettó teasütemény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
liszt | 14 dekagramm | |
habtejszín | 50 milliliter | |
porcukor | 9 dekagramm | |
étcsokoládé | 7 dekagramm | |
kakaópor | 4 dekagramm |
Desszertek: Rigolettó teasütemény a sok Rigó jancsi recept közül.
Elkészítés

A porcukrot alaposan habosítsuk fel a margarinnal, majd további habosítás közben csurgassuk hozzá a tojást. Ha egyenletesen elkeverte a habverőgép, egy fakanállal keverjük el benne a kakaóporos lisztet is. Az egyneműre kevert masszát szedjük habzsákba, amibe 12 mm átmérőjű sima idomcsövet tettünk (de lehet kapni különféle műanyag változatokat is).

A habzsák segítségével szilikonos sütőpapírral fedet sütőlemezre nyomjunk egyforma, kb. 3,5 cm átmérőjű félgömböket, majd 200 C-on légkeverés nélkül 6 percig süssük őket.

Ha kisült, hagyjuk kihűlni, és készítsük el a krémet. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, a tejszínt eközben forraljuk fel. Ha a csoki megolvadt, és a tejszín forrásban van, akkor a tejszínt öntsük a csokoládéhoz, és keverjük el benne, míg sima, csomómentes krémet nem kapunk. Ezt tegyük hűvös helyre, és hagyjuk teljesen kíhűlni kb 1. óra alatt.