Feltöltve:

Rigolettó teasütemény

36
Közepes
24 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás1 darab
liszt14 dekagramm
habtejszín50 milliliter
porcukor9 dekagramm
étcsokoládé7 dekagramm
kakaópor4 dekagramm

Desszertek: Rigolettó teasütemény a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

Rigolettó teasütemény elkészítés 1. lépés képe
1

A lisztet és a kakaóport alaposan összekeverjük egy tálban.

Rigolettó teasütemény elkészítés 2. lépés képe
2

A porcukrot alaposan habosítsuk fel a margarinnal, majd további habosítás közben csurgassuk hozzá a tojást. Ha egyenletesen elkeverte a habverőgép, egy fakanállal keverjük el benne a kakaóporos lisztet is. Az egyneműre kevert masszát szedjük habzsákba, amibe 12 mm átmérőjű sima idomcsövet tettünk (de lehet kapni különféle műanyag változatokat is).

Rigolettó teasütemény elkészítés 3. lépés képe
3

A habzsák segítségével szilikonos sütőpapírral fedet sütőlemezre nyomjunk egyforma, kb. 3,5 cm átmérőjű félgömböket, majd 200 C-on légkeverés nélkül 6 percig süssük őket.

Rigolettó teasütemény elkészítés 4. lépés képe
4

Ha kisült, hagyjuk kihűlni, és készítsük el a krémet. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, a tejszínt eközben forraljuk fel. Ha a csoki megolvadt, és a tejszín forrásban van, akkor a tejszínt öntsük a csokoládéhoz, és keverjük el benne, míg sima, csomómentes krémet nem kapunk. Ezt tegyük hűvös helyre, és hagyjuk teljesen kíhűlni kb 1. óra alatt.

Rigolettó teasütemény elkészítés 5. lépés képe
5

Most a félgömbök felét fordítsuk talpával felfelé, erre nyomjunk tölteléket, majd a maradék félgömbökkel zárjuk le az aprósüteményeket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem