Feltöltve:

Rigolettó teasütemény

access_alarm 36
cake Közepes
person_outline 24 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás1 darab
liszt14 dekagramm
habtejszín50 milliliter
porcukor9 dekagramm
étcsokoládé7 dekagramm
kakaópor4 dekagramm

Desszertek: Rigolettó teasütemény a sok Rigó jancsi recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Rigolettó teasütemény elkészítés 1. lépés képe

A lisztet és a kakaóport alaposan összekeverjük egy tálban.

2. lépés

Rigolettó teasütemény elkészítés 2. lépés képe

A porcukrot alaposan habosítsuk fel a margarinnal, majd további habosítás közben csurgassuk hozzá a tojást. Ha egyenletesen elkeverte a habverőgép, egy fakanállal keverjük el benne a kakaóporos lisztet is. Az egyneműre kevert masszát szedjük habzsákba, amibe 12 mm átmérőjű sima idomcsövet tettünk (de lehet kapni különféle műanyag változatokat is).

3. lépés

Rigolettó teasütemény elkészítés 3. lépés képe

A habzsák segítségével szilikonos sütőpapírral fedet sütőlemezre nyomjunk egyforma, kb. 3,5 cm átmérőjű félgömböket, majd 200 C-on légkeverés nélkül 6 percig süssük őket.

4. lépés

Rigolettó teasütemény elkészítés 4. lépés képe

Ha kisült, hagyjuk kihűlni, és készítsük el a krémet. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, a tejszínt eközben forraljuk fel. Ha a csoki megolvadt, és a tejszín forrásban van, akkor a tejszínt öntsük a csokoládéhoz, és keverjük el benne, míg sima, csomómentes krémet nem kapunk. Ezt tegyük hűvös helyre, és hagyjuk teljesen kíhűlni kb 1. óra alatt.

5. lépés

Rigolettó teasütemény elkészítés 5. lépés képe

Most a félgömbök felét fordítsuk talpával felfelé, erre nyomjunk tölteléket, majd a maradék félgömbökkel zárjuk le az aprósüteményeket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem