Feltöltve:

Rizsfelfújt / Rizskoch

access_alarm 150
cake Könnyű
person_outline 8 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

rizs25 dekagramm
víz200 milliliter
tej500 milliliter
Tojás4 darab
citrom reszelt héja1 darab
2 tasak vaníliás cukor20 gramm
mazsola2 evőkanál
Cukor2 evőkanál
Rama Vajas Íz3 dekagramm
2 csipetnyi

Sütéshez

Sütési idő 150 perc
Sütési hőmérséklet 200 °
Edény, sütő formája magasfalú tepsi

Egyéb

Édes

Elkészítés

1. lépés

A felolvasztott margarinon melegítsük fel a rizst, öntsük fel 2 dl forró vízzel ízesítsük kevés sóval, kevergetve főzzük el róla a nagyja vizet.

2. lépés

Öntsük hozzá a tejet és lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve, főzzük puhára a rizst (kb. 20-22 perc). Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a mazsolát.

3. lépés

Húzzuk félre, keverjük hozzá a citromhéjat, vanillin cukrot és 1 ek kristálycukrot. Hagyjuk kézlangyosra hűlni.

4. lépés

A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük a rizshez, a fehérjéket a maradék 1 ek cukorral verjük kemény habbá.

5. lépés

A habot is keverjük a rizshez.

6. lépés

A masszát öntsük margarinnal megkent, zsemlemorzsával megszórt magas falú tepsibe.

7. lépés

200°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük

Hozzászólások

Hasonló receptek