Rizsfelfújt / Rizskoch
Hozzávalók
rizs | 25 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 200 milliliter | |
tej | 500 milliliter | |
Tojás | 4 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
2 tasak vaníliás cukor | 20 gramm | |
mazsola | 2 evőkanál | |
Cukor | 2 evőkanál | |
Rama Vajas Íz | 3 dekagramm | |
Só | 2 csipetnyi |
Sütéshez
Sütési idő | 150 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 200 ° |
Edény, sütő formája | magasfalú tepsi |
Egyéb
Desszertek: Rizsfelfújt / Rizskoch a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A felolvasztott margarinon melegítsük fel a rizst, öntsük fel 2 dl forró vízzel ízesítsük kevés sóval, kevergetve főzzük el róla a nagyja vizet.
Öntsük hozzá a tejet és lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve, főzzük puhára a rizst (kb. 20-22 perc). Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a mazsolát.
Húzzuk félre, keverjük hozzá a citromhéjat, vanillin cukrot és 1 ek kristálycukrot. Hagyjuk kézlangyosra hűlni.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük a rizshez, a fehérjéket a maradék 1 ek cukorral verjük kemény habbá.
A habot is keverjük a rizshez.
A masszát öntsük margarinnal megkent, zsemlemorzsával megszórt magas falú tepsibe.
200°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük