Rizsfelfújt / Rizskoch
Rizsfelfújt / Rizskoch
  • timer150 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • rizs - 25 dekagramm
  • víz - 200 milliliter
  • tej - 500 milliliter
  • Tojás - 4 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • 2 tasak vaníliás cukor - 20 gramm
  • mazsola - 2 evőkanál
  • Cukor - 2 evőkanál
  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • Só - 2 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A felolvasztott margarinon melegítsük fel a rizst, öntsük fel 2 dl forró vízzel ízesítsük kevés sóval, kevergetve főzzük el róla a nagyja vizet.
  2. Öntsük hozzá a tejet és lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve, főzzük puhára a rizst (kb. 20-22 perc). Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a mazsolát.
  3. Húzzuk félre, keverjük hozzá a citromhéjat, vanillin cukrot és 1 ek kristálycukrot. Hagyjuk kézlangyosra hűlni.
  4. A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük a rizshez, a fehérjéket a maradék 1 ek cukorral verjük kemény habbá.
  5. A habot is keverjük a rizshez.
  6. A masszát öntsük margarinnal megkent, zsemlemorzsával megszórt magas falú tepsibe.
  7. 200°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük

Sütéshez