Rizskoch
Hozzávalók
rizs | 250 gramm | |
---|---|---|
tej | 1 liter | |
víz | 200 milliliter | |
cukor | 150 csapott mokkáskanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vaníliaesszencia | 1 teáskanál | |
mazsola | 1 kevés | |
tojás | 5 darab | |
liszt | 2 evőkanál | |
Ráma | 50 gramm |
Desszertek: Rizskoch a sok
Elkészítés
1
A rizst felpuhítjuk a vízben, majd amikor elforrt róla, hozzáadunk egy csipet sót és felöntjük tejjel, végül addig főzzük, amíg nagyjából fel nem szívja a tejet. Belekeverjük a citrom reszelt héját, a mazsolát, a cukrot és a vaníliaesszenciát, majd lefedve állni hagyjuk kb. 1 órát, közben Ramával kikenjük a tepsit.
2
A Ramát a tojássárgával kihabosítjuk,majd hozzákeverjük a rizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáöntjük, a végén pedig belekeverjük a lisztet is.
3
200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Jó étvágyat.