Rizskoh vanília mártással
Rizskoh vanília mártással
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • rizs - 40 dekagramm
    • tej - 750 milliliter
    • víz - 250 milliliter
    • cukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • Ráma - 10 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojás - 6 darab

    A vanília mártáshoz

    • tej - 1250 milliliter
    • cukor - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • vaníliaízű pudingpor - 1 csomag
    • étkezési keményítő - 2 evőkanál
    • áfonyadzsem - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tejet a rizzsel, 10 dkg cukorral, a vajjal, a vízzel megfőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk egyenként a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat. Végül egy csipet sóval, a 10 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, morzsával hintett 36x25 cm tepsibe simítjuk.
    2. Előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt, 180 fokon szép pirosra sütjük.
    3. Vanília mártás: A tejet feltesszük főni. A pudingot a cukorral, keményítővel, 1 dl hideg tejjel simára keverünk, majd hozzáadjuk a már melegedő tejhez, és megfőzzük.