Rizstorta
Hozzávalók
Krémhez
rizs | 10 dekagramm | |
---|---|---|
étolaj | 1 evőkanál | |
víz | 2 dl | |
tej | 5 dl | |
cukor | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
kókuszreszelék | 5 dekagramm | |
zselatinfix | 2 csomag | |
tejszínhabpótló por | 2 csomag | |
tej | 3 dl | |
habfixáló | 1 csomag |
Tésztához
piskótakarika (készen vásárolt) | 1 darab |
---|
Díszítéshez
tejszínhabpótló por | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 1 dl | |
habfixáló | 1 csomag |
Desszertek: Rizstorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Elkészítés: a piskótát kapcsos formába tesszük.
2
A krémhez egy lábasban megforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a rizst. Hozzáöntjük a vizet, tejet, csipet sót szórunk bele és puhára főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket, a cukrot és hagyjuk kihűlni.
3
Közben a habport a tejjel habbá verjük. A kihűlt rizshez keverjük a 2 zacskó zselatinfixet és a habfix kemény hab elegyét, majd a tortalapra halmozzuk az egészet. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük minimum 4 órára.
4
A habport tejjel habbá felverjük, majd beleszórva a habfixálót tovább verjük pár pillanatig. Tálalás előtt habrózsákat nyomunk rá.