Feltöltve:

Rokokókrémes torta

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás8 darab
kristálycukor16 dekagramm
liszt16 dekagramm
kakaópor4 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

A párizsi krémhez

kristálycukor35 dekagramm
Ráma35 dekagramm
kakaópor14 dekagramm
tejszín2.4 dl

A Ramás krémhez

Ráma40 dekagramm
kristálycukor40 dekagramm
víz1.4 dl

Desszertek: Rokokókrémes torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéből és a 2/3 rész cukorból kemény habot készítünk. A tojásfehérjehabot és a szitált kakaóporral elkevert sütőporos lisztet fakanállal óvatosan belekeverjük a tojássárgába, vigyázva, hogy a fehérjehab ne essen össze. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben sütjük 160-175° C- on.

2

A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a Rama negyedét. Ha kihűlt, kihabosítjuk a maradék Ramával.

3

A Ramás krémhez a cukorból és a vízből cukorszörpöt főzünk, erős szálpróbáig. Ha a cukorszörp kihűlt, akkor a már habosodó Ramához csurgatjuk.

4

A két krémet összekeverjük. Félbevágjuk a kihűlt piskótát és betöltjük a tortát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem